Информационна база
за търсене на помощен персонал
за дома и офиса
Начало
Регистрация
Услуги
Търсене
Помощ  Контакт
 
 Потребителски вход 
 Ел. поща
 Парола
Забравена парола
Регистрация

 Случайно избрани профили
Чанита Д.
детегледачка

Отговорна съм, честна, почтенна, трудолюбива, може да се разчита на...
 Виж всички детегледачки 
 
Диляна Д.
домашен помощник

Отговорна и коректна личност съм....
 Виж всички дoмашни помощници 
 

 Последни обяви
Ако искате да публикувате обява и детегледачки да кандидатстват по нея, моля натиснете тук

 Полезни статии

 Родители Детегледачки Домашни помощници 

Време за лягане

Думите "Време е за лягане" могат да предизвикат бурна реакция на недоволство от страна на спокойното и послушно цяла вечер дете. И нещата изведнъж да се променят. Започват така познатите пазарлъци и спорове: "Не ми се спи", "Много е рано", "Искам още малко"...

Не започвайте да спорите и да убеждавате. Това ще ви отнеме време и коства много нерви. По-добре си задайте въпроса "Защо детето не иска да си ляга?" и установете каква е причината предложението за лягане да предизвиква такава съпротива у него. Това може да е защото детето е прекарало една страхотна вечер с вас, изпълнена със забавления и смях. В такъв случай – браво, добра работа. Ако това е причината малко подкуп би помогнал. Предложете да му прочетете приказка от любимата книжка или да му разкажете история преди лягане. Така детето ще е доволно, че забавлението ще продължи още малко, а вие ще успеете да го сложите в леглото без по-нататъшна съпротива.

"Победител е ..."
Когато децата са две или повече е съблазнителна идеята да ги включите в състезание само и само да ги сложите да спят. Но това би могло да има и обратен ефект. Детето, което е последно може да се разстрои и това няма да спомогне за лесното и спокойно приготвяне за сън. Но вие може да предложите друг вид състезание. Ако за 15 минути всички деца са с измити зъби и с облечени пижами ще им прочетете приказка. По-този начин децата няма да се съревновават едно с друго, а ще си помагат за постигане на общата цел.

Какъв е установения ред?
Някои деца са свикнали да следват определен ред при подготовката за лягане. Това могат да бъдат следните рутинни действия: чаша топло какао преди сън, миене на зъбките, обличане на пижамите, четене на приказка в леглото от мама или татко. Добре е да попитате родителите дали има някаква практика за преди лягане.
Ако погледнем от гледна точка на детето, самото ваше присъствие прави неговата вечер вече съвсем различна от обичайната. Така че детето сигурно ще очаква и процедурата по лягането да се различава. Ако вие знаете какъв е установения ред за преди лягане просто го следвайте и бъдете твърди. Ако не го знаете или няма такъв, тогава ще ви е малко по-трудно да обясните на детето, че е време за сън. Но, вие знаете вече как да го подкупите, нали?

Искам Мама...
Времето за лягане често е моментът когато детето осъзнава, че мама и татко са навън за през нощта. То може да се уплаши или разплаче. Успокойте го като му обясните, че вие сте при него, а мама и татко ще се върнат съвсем скоро. Помогнете му да си представи колко горди ще бъдат родителите му с него като разберат , че си е легнало без много шум и се е държало толкова добре. Дори можете да нарисувате на лист хартия звездички за всяко нещо, което детето е правило добре през вечерта като всяка нарисувана звездичка съпроводете с обяснения за какво точно му я давате. След това му дайте листа за да може на сутринта да го покаже с гордост на мама и татко.

  Copyright©2010-2011 Otmiana.com   Всички права запазени