Информационна база
за търсене на помощен персонал
за дома и офиса
Начало
Регистрация
Услуги
Търсене
Помощ  Контакт
 
 Потребителски вход 
 Ел. поща
 Парола
Забравена парола
Регистрация

 Случайно избрани профили
Галина С.
детегледачка

Обожавам децата и с удоволстие се занимавам с тях.Аз съм...
 Виж всички детегледачки 
 
Тинка Т.
домашен помощник

Имам нужда от работа и няма значение каква е, а...
 Виж всички дoмашни помощници 
 

 Последни обяви
Ако искате да публикувате обява и детегледачки да кандидатстват по нея, моля натиснете тук

 Полезни статии

 Родители Детегледачки Домашни помощници 

Как да наемете детегледачка онлайн безопастно?

1.    Интернет се идеалното място, където лесно могат да се свържат помежду си семействата, търсещи детегледачки и детегледачките, търсещи работа. Освен това, тук е и идеалното място за измами. Много важно е да успеете да се предпазите и същевременно безопастно да наемете детегледачка.

2.   Проверете самоличността на кандидата. Поискайте документ за самоличност – лична карта или свидетелство за управление на МПС. Бихте могли да си запишете основните данни и да ги запазите в случай на нужда.

3.   Поискайте автобиография на кандидата. Автобиографията трябва да съдържа имената на кандидата, адрес, телефонни номера за контакт както и предишните местоработи и образование. Сверете данните с документа за самоличност. Ако нещо не ви е ясно, не се колебайте да задавате въпроси.

4.   Изисквайте препоръки. Добре би било препоръките да не са от приятели или от членове на семейството на кандидата. Лично ги проверете, като се срещнете или говорите с предишните работодатели на кандидата.

5.   Поискайте свидетелство за съдимост

6.   Направете интервюто на публично място, а не в собствения ви дом (кафе-сладкарница или заведение с детска площадка) - така и вие и кандидата ще сте по-спокойни. Освен това ще можете да добиете впечатления от реакцията на детето ви към кандидата.

7.   След като сте проверили всички дадени ви документи и сте останали доволни, организирайте второ интервю, на което ще сте заедно с детето. Позволете на кандидата да се запознае по-отблизо с детето и следете как протичат взаимоотношенията им. Кажете изискванията си по отношение на начина на гледане и възпитание на детето ви, обсъдете раб. време и заплащане и всичко друго, което е свързано с бъдещия ангажимент. Ако сте доволни, преминете към наемане на кандидата.

  Copyright©2010-2011 Otmiana.com   Всички права запазени